Artikel Evidencio in Twentse Courant Tubantia

25 Nov 2014

‘De Ondernemer’, een onderdeel van de Twentse Courant Tubantia, heeft aandacht besteed aan Evidencio:

“De Enschedese start-up Evidencio gaat big data gebruiken om artsen sneller en beter te kunnen laten diagnosticeren. Big data staat voor de immense hoeveelheid gegevens en kennis over zaken Ć©n over personen die wereldwijd aanwezig is in databanken, maar die zo omvangrijk is dat er (nog) niets of weinig mee wordt gedaan.

Die data kan volgens Rick Pleijhuis (27) uit Enschede, internist in opleiding in MST worden gebruikt om artsen te ondersteunen bij het stellen van de juiste diagnose en het voorspellen van het verloop van ziekteprocessen.

Voorspellen met software

Pleijhuis: “We willen de arts een instrument geven waarmee hij op basis van patiĆ«ntkarakteristieken iets kan op het niveau van de individuele patient. Want aan gemiddelden heb je in de gezondheidszorg niet zo veel, elke patient is uniek. Simpel gezegd moet een arts een aantal kenmerken van de patient inbrengen in ons systeem. Door die karakteristieken te vergelijken met soortelijke cases in de databank moet onze software kunnen voorspellen hoe groot bijvoorbeeld de kans op een nabloeding bij een operatie is, op bijwerkingen bij gebruik van bepaalde medicijnen, of hoe groot het risico is op het ontwikkelen van een bepaalde aandoening.”

Abonneren

Pleijhuis heeft in zijn collega-artsen Tjitte Verbeek (26) en Kasper Veldhuis (27) compagnons gevonden. ICT-ondernemer Rob Mentink (39) uit Haaksbergen is toegetreden als investeerder en fungeert ook als ceo. Evidencio bouwt reeds aan een platform waar beschikbare data kan worden ingeladen. Het gebruik van de basale functies van Evidencio zal gratis zijn, zo is het plan. “Er zijn verschillende verdienmodellen uitgewerkt”, zegt Rick Pleijhuis. “Zoals we het nu zien moet de omzet voornamelijk komen uit extra diensten die Evidencio biedt. Daarop kunnen klanten zich dan abonneren.”

Het volledige artikel staat in de TC Tubantia van zaterdag 22 november 2014.

U kunt geen reacties achterlaten bij dit bericht.