Tweetal TIM-innovaties geselecteerd voor SHC 2017!

23 May 2017

Deze week ontving TIM Solutions het fantastische bericht dat onze beide inzendingen voor de Sustainable Healthcare Challenge 2017 zijn geselecteerd voor een pitch op 1 juni in het Centre of Entrepreneurship te Rotterdam! Het betreft de innovaties ‘FluidBalance’ en ‘PerfectPose’.

FluidBalance

De vochtbalans is een belangrijke maat voor de klinische conditie van een patiënt. In de dagelijkse praktijk blijkt het monitoren van de vochtbalans echter een arbeidsintensief en foutgevoelig proces. FluidBalance is een digitaal systeem waarmee de vochtbalans automatisch en realtime kan worden gemonitord. Dit leidt tot ontlasting van de verpleegkundige. Bovendien speelt FluidBalance een belangrijke rol bij het tijdig identificeren van klinische achteruitgang van patiënten, waardoor onnodige complicaties en ligdagen kunnen worden voorkomen.

PerfectPose

Iedereen kent wel iemand met veel stress of moeilijk te behandelen lichamelijke klachten zoals lage rugpijn en spanningshoofdpijn. PerfectPose gebruikt biofeedback, het meten van de elektrische spieractiviteit, om terugkoppeling te geven aan de gebruiker over gespannen spieren en een verkeerde houding, zodat pijnklachten voorkomen kunnen worden. Het systeem bevat een kleine electromyografie sensor, waarmee via bluetooth data naar een smartphone kan worden gestuurd om uiteindelijk aan de gebruiker terug te koppelen of er sprake is van (dreigende) overbelasting.

Binnenkort volgt hier meer informatie over het behaalde resultaat tijdnes de SHC 2017.

U kunt geen reacties achterlaten bij dit bericht.