R.G. Pleijhuis

Studie/werk:
Gymnasium (Pius X College te Almelo), Geneeskunde (RuG), Promotietraject (RuG), Basiskwalificatie onderwijs (RuG), AIOS interne geneeskunde (UMCG).

Korte beschrijving studie/werk:
De afgelopen jaren heb ik mij naast de opleiding geneeskunde verdiept in onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. In 2013 ben ik afgestudeerd als basisarts en heb ik mijn promotietraject en basiskwalificatie onderwijs succesvol afgerond. Inmiddels ben ik werkzaam als arts-assistent in opleiding tot specialist (AIOS) in de interne geneeskunde in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Wat hoop je over 5 jaar te hebben bereikt?
Over 5 jaar hoop ik mij in de afrondende fase te bevinden van mijn opleiding tot medisch specialist in de interne geneeskunde. Daarnaast hoop ik dat TIM over 5 jaar heeft geresulteerd in enkele concrete producten en concepten die de gezondheidszorg veiliger, duurzamer en (kosten)efficiënter maken.

Wat was de reden dat je je hebt aangesloten bij TIM?
Als arts-assistent kom je op de werkvloer geregeld processen tegen die veiliger, patiëntvriendelijker en/of (kosten)efficiënter kunnen. TIM is voor mij hét platform om deze ontwikkelingen in gang te zetten.

Wat verwacht je dat jouw toevoeging zal zijn binnen TIM?
Als zorgprofessional kan ik vanuit medisch perspectief aangeven wat de knelpunten zijn in het zorgproces. Door mijn ervaring op de werkvloer te combineren met de kennis en kunde van technici verwacht ik te kunnen komen tot creatieve oplossingen.